2020

Udstillinger / Exhibitions:

Eva på Collect 2020-2.jpg

Collect’, London, med Flow Gallery
27/2 - 1/3 2020 i Somerset House, London

Kunstrunden 2020 er flyttet til
14. – 16. august
Kunstrundeudstillingen afholdes
på Svanekegården
24.juli – 26. august

’Earthbound ’ 3 på Gudhjem Museum 13/9 - 18/10 2020

2020 er året, hvor jeg – med en folkepension i sigte – får mulighed for at geare ned, efter i mange år at have levet af min keramik. Det er allerede sat i værk med nye åbningstider, - mandage og tirsdage 13-16.30. Jeg kommer til at prioritere ’det sjove’ og inspirerede, og der bliver ikke lavet mange kopper fremover, - faktisk kun de store tekopper med hank, som jeg har bestemt mig for at fortsætte med i mindre omfang.

Jeg og mine hænder glæder os til et langsommere tempo :-)

Måske vil min rejse til Taiwan også sætte sig spor i min keramik. Jeg har fået lyst til at gå videre med at lave teskåle, efter at jeg har opdaget glæden ved at se tebladene folde sig ud i det varme vand i en smuk teskål (en chawan), og nydelsen ved at holde skålen i hænderne.
Det var faktisk nogen billeder af japanske teskåle, som i 1974 fuldstændigt ændrede min opfattelse af hvad keramik kunne være. Fra da af var jeg solgt. 

 

Foråret 2020 har været meget anderledes. Jeg har været så heldig at have haft et godt år økonomisk i 2019 og derfor har jeg kunnet nyde denne stille og rolige tid, hvor næsten alt har været lukket ned, til at slappe af, gå lange ture med og uden mine nære venner - men har også været i et kreativt ingenmandsland, hvor jeg følte behov for fornyelse uden at vide helt hvordan.
Det har været en nydelse at geare helt ned. Naturen har været skønnere end nogen sinde. Og nu er jeg pludselig klar igen med fornyet lyst til at arbejde. Det faldt heldigvis nøje sammen med at der begyndte at komme mennesker igen i butikken.