2020

Udstillinger / Exhibitions:

Eva på Collect 2020-2.jpg

Collect’, London, med Flow Gallery
27/2 - 1/3 2020 i Somerset House, London

Kunstrunden 2020 er flyttet til
14. – 16. august
Kunstrundeudstillingen afholdes
på Svanekegården
24.juli – 26. august

’Earthbound ’ 3 på Gudhjem Museum 13/9 - 18/10 2020

 

2020 er året, hvor jeg vælger at revurdere min arbejdsmængde.
I 2019 og årene før har mine mange trofaste kunder velsignet mig med en vedvarende efterspørgsel på min keramik. Og selvom min glæde ved keramikken er uformindsket, føler jeg det er tid til at ’geare lidt ned’ nu og fokusere på det sjove og inspirerende.  Forandringerne er allerede sat i værk med:
Nye åbningstider, - mandage og tirsdage 13-16.30.

 

Keramikken fra Fjernøsten har haft indflydelse på min keramik lige fra begyndelsen. Det var nogen billeder af japanske teskåle, som i 1974 fuldstændig ændrede min opfattelse af, hvad keramik kunne være, og som tændte ’keramik-ilden’ i mig.

 

3 chawan 780 px.jpg

 

Mine rejser til Kina og Taiwan har blandt andet givet mig fornyet lyst til at lave teskåle (som kaldes chawan i Kina og Japan). Jeg hjembragte en chawan og en masse dejlig bjergte fra Taiwan, og jeg har opdaget nydelsen ved holde skålen mellem hænderne og se tebladene folde sig ud, dufte til teen og drikke den.

 

Foråret 2020 har været en anderledes tid. Nedlukningen har været svær for mange. Jeg har brugt denne uventede friperiode til at geare helt ned. Naturen har været skønnere end nogen sinde.  Jeg har nydt det fantastiske forår på Bornholm,  gået ture med og uden mine nære venner, mediteret og lært en ny qigong praksis via nettet.

Og har også indset at jeg havde behov for fornyelse, uden helt at kunne sige hvad og hvordan.
Nu er jeg i gang igen med fornyet lyst til at arbejde. Det faldt heldigvis nøje sammen med at der igen begyndte at komme mennesker i butikken.

Jeg håber på et både fredeligt og inspirerende 2. halvår af 2020, - og på at keramikken stille og roligt vil afspejle min vej , efterhånden som den bliver klar for mig.