2019

1st Taiwan International Chawan Festival
i Northern Miaoli Art Center 1.17/11  2019

Northern Miaoli Art Center, Taiwan.jpg

 

2020

’Collect’, London, med Flow Gallery

’Earthbound ’ 3 på Gudhjem Museum (om efteråret, datoer mangler)

 

I 2020 bliver jeg pensionist, og da det dermed bliver muligt for mig, har jeg valgt at lave store ændringer. Jeg har arbejdet meget og længe, - det har været godt, -  og jeg er virkelig taknemmelig for alle de mange, som har sat pris på og købt min keramik gennem årene og dermed gjort det muligt for mig at fortsætte! Det har været så dejligt at opleve. Og nu er det tid til at vende tingene på hovedet. Jeg har brug for en større frihed, ro, tid til at gå ture, meditere, nyde, skåne mine hænder lidt -  og til at slippe følelsen af ikke at kunne følge med efterspørgslen på især mine kopper.

Det betyder, at jeg fremover vil lave min keramik med fokus på min egen nysgerrighed og nydelse, give mig tid til eksperimenter, prøve nyt, arbejde langsomt, og være åben for hvor det fører mig hen, før jeg tænker på om der står noget på hylderne i butikken. Det vil sikkert betyde, at priserne på keramikken bliver anderledes og måske sværere at forstå. To små skåle kan have vidt forskellige priser alt efter tidsforbrug, et særlig heldigt ’touch’ eller noget der sker i brændingen.

 Om jeg laver mine ’gamle’ kopper fremover må vise sig. Måske til markeder?

Jeg har indtil videre valgt at fortsætte med butikken hjemme i Larsegade 23,  med 2 ugentlige åbningsdage, mandage og tirsdage kl 13-16.30.
Evt ændringer vil blive annonceret her på hjemmesiden og evt på Instagram:  evabrandt_keramik og Facebook.

 

Teskål ‘Weathered’, Eva Brandt 2019

Northern Miaoli Art Center, Taiwan
Jeg var inviteret til at deltage i  ’1st International Taiwan Chawan Festival’, som blev afholdt 1/11 -17/11  2019, og er lige kommet hjem efter 3 uger i Taiwan med mange fantastiske oplevelser i bagagen. Udstillingen rummede værker af 73 keramikere fra mange dele af verden, herunder ca halvdelen fra Taiwan. 5 teskåle (chawan) fra hver udstiller.
Ideen til udstillingen udviklede sig fra ønsket om at skabe Taiwans egen chawan te kultur (som anderledes end de meget gamle japanske og kinesiske te ceremonier, som har hver deres særlige regler). I de meditative ceremonier brygger man te og serverer den i skåle /chawan, en for en, og med fuldkommen opmærksomhed i øjeblikket.
 
De ’simple’ teskåle (chawan: cha=te, wan =skål) er højt skattede i Østasien og er blevet brugt i teceremoni gennem mange hundrede år. Kurator  af udstillingen Teng Shu-Hui skriver i forordet til kataloget: 'The chawan is one of the simplest vessels in form, but it can also be the embodiment of a ceramist's life work. In this most simple shape, we can appreciate the beauty of the design, color and texture, that the artist intended to express. We can even feel the attitude and spirit that the ceramist has dedicated their life to convey....... The chawan may be small in size, but it is significant in meaning.'

Nogen af de små skåle har opnået status af ’National treasure’. Priserne er også ofte derefter, - på udstillingen var der skåle der kostede godt over 100.000 kr.

Her fortæller jeg om mit arbejde (med tolk til kinesisk ;-))

chawan eva om sine skåle.jpg

100 års dansk Keramik, Maison du Danemark, Paris

Fra Paris og Sophienholm går udstillingen videre til Thisted, for at slutte af på Skovgaardsmuseet, Viborg

Fra 29/11 - 19/1 2020 vises udstillingen på Det Ny Kastet i Thisted:

100 års dansk keramik

 Kunstforeningens 25 års jubilæumsudstilling

Find Det Ny Kastet

Adresse:
Det Gamle Rådhus
Store Torv,
7700 Thisted

Åbningstider i Det Ny Kastet: (100 års dansk keramik)
Onsdag 18 – 20
Torsdag og fredag 13 – 17
Lørdag 11 – 14
Søndag 13 – 16